Frida

Frida anskaffede jeg mig som min første jagthund tilbage i 2004. Jeg havde egentlig gået og tænkt, at jeg nok skulle have mig en Kleiner, men så kom jeg til at læse om F.T. springeren, og blev meget interesseret.

 

Jeg slog op på DJR's hvalpeliste og ringede til den første og bedste avler i Østjylland. Desværre, alt var solgt. Den næste avler på listen havde kun fået 3 hvalpe, men det viste sig at de stadig var ledige.

 

Jeg tog ud til Kennel Flora i Tirstrup og valgte Frida.

 

Frida var, som jeg skrev, ud af et kuld af bare 3 hunde, hvoraf en i øvrigt døde kort efter. Hun var klart den største af hvalpene og med kun 3 hvalpe i kuldet, var hun rigtig stor i størrelse. Noget som dog hurtigt forsvandt, og Frida blev som voksen en smart tæve af medium størrelse.

 

På det tidspunkt interesserede avl og afstamning mig overhovedet ikke. Jeg havde dog set både faderen og moderen som begge gik hos Kaj og Lisbet i Kennel Flora. Som sagt var det også meget tilfældigt, at det blev Kennel Flora jeg handlede hos, da jeg blot havde taget den første og bedste på hvalpelisten.

 

Det viste sig dog snart at jeg havde fået en fantastisk hund, og at det ikke var tilfældigt!

 

Faderen

Fridas far var Rytex Rapper af Brookmoor, i daglig tale "Rapper". Rapper var en ældre herre, som Kaj havde købt af Frank Storgaard, der havde importeret ham fra England. Rapper var efter FTCH Kenine Robb of Rytex, som på det tidspunkt var den helt dominerende avlshan i England. Ud over selv at være en fremragende markprøvehund blev hKenine far til 30 FTCH, heriblandt FTCH Clarbourgh Art som blev far til yderligere 32 FTCH. Rapper er således halvbror til FTCH Clarbourgh Art. Dags dato (januar 2014) er der så vidt vides, kun 3 aktive FTCH springere i England, der ikke har FTCH Kenine Robb of Rytex i stamtræet.

 

Rapper selv var en god markprøvehund og fik flere vinderplaceringer. Den blev dog aldrig 1. vinder. Den gjorde sig dog gældende i avlen i Danmark og er far til 2 danske FTCH, heraf 1 mesterskabsvinder.

 

Moderen

Fridas mor er DK FTCH S FTCH Ryefield Alma, i daglig tale "Ødis". Hun var på det tidspunkt helt ung og Frida er fra hendes 1. kuld. Hendes markprøveerfaring var derfor begrænset, men hun skulle senere vise sig at bleve en af de helt dominerende markprøvehunde i Danmark de følgende år. Således blev hun både dansk og svensk FTCH ligesom hun også vandt både det danske og svenske mesterskab. i 2005 blev hun årets mest vindende hund i Danmark. Avlsmæssigt er hun mor til såvel en dansk som en svensk FTCH

 

- - - -

 

Jeg var altså ved ren og skær tilfælde, blevet ejer af en hund, som efter danske forhold havde en fantastisk afstamning, og Frida er også en fantastisk hund.

 

Hun bestod sin workingtest, og jeg førte hende på nogle markprøver i 2006, men hun blev aldrig præmieret. Ingen tvivl om at det ikke skyldes Fridas manglende evner, men i stedet mine.

 

Hun har i stedet været en fantastisk jagthund for mig, og i dag som 10 årig gør hun det stadig fantastisk på jagt, Hun kan ikke holde til en hel dag mere, og hun er ikke så hurtig som hun har været (og hun har været ekstrem hurtig), men hendes erfaring gør, at hun får dem op at flyve, og hun er stadig en fantastisk apportør