Bella

Da Frida efterhånd er blevet en ældre hund begyndte i 2013 jeg så småt at snakke om at anskaffe en afløser. Uden at jeg viste det lavede min hustru en aftale med Kennel Flora og Kaj og Lisbeth om at de skulle ringe til hende når de fik hvalpe. Det skulle være en overraskelse og det var det så sandelig også. Jeg fik lov til at være førstevælger og valgte Bella hvilket jeg ikke har fortrudt.

 

Faderen

Bellas far var DK FTCH S FTCH Lisgarvagh Gold af Flora, i daglig tale "Joe". Kaj havde importeret Joe fra Nordirland. Jeg var efter den på det tidspunt førende avlshan i UK - Steadroc Sker - der igen var efter Clarburgh Art - der var efter Kenine Robb of Rytex. 3 avlshanner der hver for sig var de absolut førende avlshanner i deres generation.

 

Joe var en fremragende markprøvehund og blev både dansk og svensk champion ligesom det blev til en 2. plads på mesterskabet. Avlsmæssigt er Joe ud over Bella blandt andet far til en tæver der er dansk champion og en anden der er svensk champion og svensk mesterskabsvinder.

 

Joe døde i 2014.

 

Moderen

Bellas mor er DK FTCh Lowflyer Lykke af Flora, i daglig tale "Uni", som Kaj havde købt som hvalp hos Jacob Frank. Uni er også af fremragende linier og har blandt andet Clarburg Art som oldefar. Belle er altså linieavilet p Clarburg Art.

 

Uni er stadig aktiv på markprøver og gør det fremragende og er foruden dansk og svensk champoin også svensk mesterskabsvinder. I 2015 fik hun 2. plads på det danske mesterskab.

 

- - - -

 

Bella er min første "rigtige" markprøvehund, og har til nu en 2. vinder i åben klasse og 2. bestået i vinderklasse. Hun er dog stadig ung og jeg håer og tror på noget mere.

 

i 2015 fik Bella sit første kuld hvalpe - 10 stk. 5 af hver. Vi har selv beholdt en tævehvalp Laika