Sæson 15/16

10. februar 2016

Så er det slut med markprøverne for denne gang, da vi holder pause frem til oktober. Vi deltog i 2 prøver i januar måned. Prøven på Valdemar Slot er altid spændende - hårdt terræn med mange brombær, men ikke de samme uigennemtrængelige mure som på Hverringe. Der skal normalt kæmpes for fuglende. Efter noget ventetid hvor cockerne først fik afvikles deres prøve var det så vores tur. Bella gik virkelig til den i de tætte brombær - kastede sig frygtløst ind i dem og gav den fuld gas. Hun var ude af syne det meste af tiden, men altid inden for rimelig afstand. Ret hurtigt fik hun et flush på en høne - perfekt flush - fuld respekt. Hønen blev skudt - og Bella blev sendt. Hun fandt hurtigt fuglen - og kom retur. Jeg stod på det tidspunkt i brombær til knæene og fik ikke lov til at gå hende i møde. Desværre gentog historien sig - da hun var inde på et par meter hang hun fast i brobærene - kiggede op på mig og spyttede fuglen ud! - Æv -det var så anden prøve i træk hvor vi gik ud på samme dumme fejl.

 

Sidste vinderklasseprøve i januar var prøven på Gjesinggård, og det var ikke uden bange anelser jeg mødte op. Prøven blev primært afholdt i skoven, og hvor der lå mange grenbunker der var efterladt. Der var prænt med fugle. Det er ikke et terræn der passer til os, med meget åbne områder og så de her grenbunker. Den korte historie er at vi havde 2 slip med fugl og apportering i begge slip. Bella var tydelig tom til sidst og vi fik en bestået - det skal vi vist være glade for. Kun 3 af 16 hunde udgik så det har tydeligt at det var sidst på sæssonen og at alle hunde var skarpe.

 

Ellers bød januar måned på en dejlig trænings- og jagtdag på fyn. En dag på hundenes præmisser, hvor der skulle arbejdes hårdt for fuglende, og som virkelig gav noget på skarpheden. En rigitg god og hygelig dag.

 

07. december 2015

Nu er der gået et par måneder siden sidste opdatering og det er vel på tide at komme med en ny :).

Efter de opløftende takter på Hverringe var det total nedtur at stille Bella på Kattrup. Hun var helt værk i forhold til at lystre fløjten og gik faktisk af hånd for mig. Det var rigtig træls og faktisk også pinligt i forhold til de andre deltagere - øv. Jeg meldte Bella fra på Egebjerggaard som var dagen efter for at det ikke skulle gentage sig. Heldigvis havde jeg mulighed for at deltage i større fasanjagt hvor jeg kunne løbe på hende - og en super trænings- og roughshooting dag på Egebjerggaard.

Med hensyn til prøver pakkede jeg hende sammen frem til prøven på Thostrup Hovgaard d. 30. november. Det var ikke uden spænding jeg stillede hende her, og heldigvis gik et godt - i hvert fald med hensyn til søget. Prøven foregik primært i siv og tagrør, og der var begrænset med fugle - efter et tomt 1. slip fik vi et rigtig godt flush i 2. slip, og hun markerede fint og fandt hurtigt fuglen. Desværre fik hun vingen op foran øjnene, og løb først hen til skytten for at aflevere - på vej videre over til mig blev hun stoppet af en busk og smed desværre fuglen. Ærlgerligt, men alt i alt kolosale fremskridt i forhold til Kattrup.

 

Lørdag d. 5. december var jeg til mesterskabet som tilskuer på Ravnholt - en super dag med godt hundearbejde, fantastisk spanielterræn, og hyggeligt samvær med andre spanieltosser. Det endte med at Bellas mor - Uni - fik en 2. vinder efter runoff - så det var godt.

 

07. oktober 2015

Efter den mindre gode prøve på Frijsenborg havde jeg heldigvis mulighed for at træne Bella på et område med mange fugle, og hvor jeg kunne løbe efter hende. Det var derfor med lidt optimisme at jeg drog til Hverring til prøve i går. Resultatet blev det samme, vi røg ud i første slip, men jeg tog alligevel derfra anderledes opløftet end i fredags. Hun startede som nummer 15 og en af de sidste hunde. Hverringe er kendt som en af de hårdeste prøver i kalenderen, da der overalt på området er rigtig meget og hård brombærkrat. Hunden før Bella var gået af hånd, og første opgave var en dirigering efter en kok der lå midt inde i en meterhøjt brombærkrat. Skytte og dommer kunne kun omtrentligt udpege hvor det var. OK - så var vi i gang. Jeg sende Bella og efter at hun havde været tilbage og kigge en enkelt gang, og var blevet sendt retur, kom hun tilbage med kokken - en flot dirigering og en rigtig dejlig fornemmelse. Søget startede og Bella skulle afsøge venstre side af et spor slået imellem brombærene. Igen var Brombærkratten næsten en mur, og hun måtte løbe lidt op og ned af sporet for at finde de få huller der var. Kort efter flusher hun en høne - der bliver skudt og falder på sporet. Bella sidder pænt og henter og briger hurtigt fuglen - lige ud, og lige hjem. Fedt. Nu havde jeg mine situationer, og jeg må indrømme at jeg håbede at dommeren ville sige tak for denne gang. Men jeg blev bedt om at starte hende op igen. Få sekunder senere får hun endnu et flush på en høne, der flyver ud på marken på modsatte side af krattet. Skytten derude skyder forbi. Jeg kan ikke se Bella i det tætte brombærkrat. Jeg bliver bedt om at kalde hende ind, men hun kommer ikke. Dommeren går ud og snakker med skytten, han har ikke set hende, så hun er tilsyneladende ikke løbet efter fuglen. Jeg kalder igen, og kort efter kommer Bella. Dommeren dømmer mig ude, da Bella ikke kommer straks jeg kalder hende ind - fair nok, men ærgerligt da jeg synes det var gået fint indtil da. Jeg ved stadig ikke hvorfor Bella ikke kom straks jeg kaldte - indkald har ellers altid fungeret godt. Jeg tror hun har respekteret fuglen, og så har haft svært ved hurtigt at finde en farbar vej tilbage på grund at det tætte brombærkrat, men jeg ved det ikke.

 

 

05. oktober 2015

Prøven på Frijsenborg gik ikke godt. Vi skulle drive venstre side af et hegn, hvor der var sået en vildtstribe. Samtidig blev nabohunden afprøvet på højre side af hegnet. Der var en del fugle, der tydeligvis rendte foran os. Bella ville meget gerne trække frem terrænet, og jeg havde meget svært ved at holde hende på fløjten, som hun ikke lystrede særlig godt. Ved flere lejligheder var hun for langt fremme foran mig. Det nævnte dommeren også under en pause, hvor der var skift af hund på den anden side. Det blev dog ikke bedre - på et tidspunkt var vi så tæt på fuglene at Bella fik visuel kontakt, og det kunne hun ikke håndtere - hun løb efter dem og lystrede ikke stopfløjtet. Det var bare ikke godt nok.

 

Heldigvis har vi haft gode træningsmuligheder siden, og vi satser på at det bliver væsentlig bedre på Hverringe i morgen.

 

23. september 2015

Efter at vi er kommet ind på såvel Frijsenborg som Hverringe, har jeg besluttet at melde fra til Møllerup der ligger kun 2 dage efter Hverringe. Jeg har i stedet tilmeldt mig Vennerslund prøven

 

03. september 2015

Nu er de 8 hvalpe solgt og afhentet, og vi har kun Laika og King tilbage. Oprindeligt var det kun meningen at vi ville beholde en tæve, men nu må vi se hvordan det udvikler sig. Det at de 8 hvalpe er væk giver en hel anden ro på i hverdagen, og vi er så småt begyndt med lidt lineføring, indkald og sit.

 

Bella er kommet sig rigtig hurtigt oven på fødsel og amning af 10 hvalpe. Vi er bygyndt at træne hos Morten Brok og Michael Frank ved Følle Strand. Super god træning med højt ambitionsniveau - det er fint. Jeg synes at Bella gør gode fremskridt, og jeg regner med at hun bliver klar til de første af efterårets markprøver. Nu har vi en lille måned til at få konditionen helt i top.

 

Bella skal stilles i Vinderklasse, og det kunne være fantastisk med en vinderplacering i løbet af sæssonen. Den forløbige plan er, at hun bliver tilmeldt på Frijsenborg, Hverringe og Møllerup i starten af oktober måned. Så må vi se om hun kommer ind. Den resterende sæsson planlægges senere - afhængig af hvordan det går med lodtrækning og prøver.